Campona Plogging Nap 

Skandináv hangulatot idéz Budafok-Téténybe a Campona szeptember végén, amikor is megszervezi a kerületben a nagy plogging napot. Ez, a minden bizonnyal legnemesebb célú testmozgás Svédországból indult el hódító útjára és most Budapestre is elérkezik. A ploggingról, azaz a szemétszedős kocogásról van szó. A „plogga” egy svéd szó, amely a „vedd fel” és a „fuss” kombinációjából alakult, és egészen pontosan arra a tevékenységre utal, amelynek során futunk, és közben összeszedjük a szemetet. Triplán jó hatású folyamat ez, hiszen jót teszünk magunkkal, a környezetünkkel és a világgal is. Svédországban már lelkes kis közösségek is megalakultak, akik együtt futnak, majd a végén természetesen fotóval dokumentálják az eseményt, amelyen jól látható az összegyűjtött szemét is.

 

A plogging 2018 elején robbant be a magyarországi köztudatba, és már vannak is lelkes hulladékvadászok, akik rajongói lettek a műfajnak. A Campona most őket is megszólítja és várja, de természetesen még inkább számít azokra a kerületi lakosokra és iskolásokra, akik fontosnak érzik, hogy tegyenek valamit saját környezetükért. A plogging lényege, hogy ily módon összegyűjtésre kerülhetnek olyan apróbb, sarkokban megbújó szemetek is, amelyeket az utcai takarítás elnagyol.

 

A szeptember 29-i akcióra előzetesen már lehet jelentkezni a https://regisztracio.campona.hu/ oldalon. A lelkes környezetvédők természetesen minden szükséges felszerelést megkapnak a Camponában. Egyénileg és csapatban is lehet vállalkozni a kocogva, futva történő szemétszedésre. A példaértékű programban a regisztrálók és résztvevők között pedig értékes nyereményeket sorsolnak ki. A rendezvényen további hasznos életmód-tippeket is kaphatunk az egészséges és sportos életmódhoz kapcsolódóan. A sportos életmód és a különleges cipők kedvelői pedig szeptember 15. és 30. között a tini influencer-vlogger, Dablty, azaz Trunk Tomi sneaker-gyűjteményének néhány izgalmas darabját csodálhatják meg egy kiállításon.

 

Mindezek mellett szeptember 15. és 30. között lesz egy nagyszabású Sneaker kiállítás Trunk Tomi gyűjtő jóvoltából, valamint a Playersroom támogatásával. A Campona felkérésére ő hozza el gyűjteményéből 20 különleges sneakerét, amelyeket szeptember 15. és 30. között lehet majd megtekinteni.

 

Ezeket is ajánljukELÉRHETŐSÉGEINK

1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43. / Telefon: +36 1 424-3000 / E-mail: info@campona.hu

NYITVA TARTÁS

Hétfő - Szombat: 10.00 - 20.00
Vasárnap: 10.00 - 19.00

MEGKÖZELÍTÉS

Nézd meg, hogy jutsz el hozzánk a legkönnyebben.