Budafoki Pezsgő- és BorfesztiválÚj helyszínnel bővül a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál

 

Szeptember 3-4-én 27. alkalommal rendezik meg Dél-Buda legnagyobb fesztiválját, a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált. A tavaly mintegy 55.000 főt vonzó rendezvény idén is széles programkínálattal, pezsgő- és borkülönlegességekkel várja vendégeit.

 

Budafoki székhelyű, országos és nemzetközi hírű, rangos díjakkal büszkélkedő borászok és pezsgőkészítők lesznek jelen a Fesztiválon és kínálják alkotásaikat. Különleges élményt nyújt a borászatoknak otthont adó, egyedülálló méretű budafoki pincerendszer meglátogatása is, melyhez buszjárat közlekedik a Fesztivál területéről.

 

Ünnepélyes megnyitóval: a hazai borlovagrendek felvonulásával és szőlőáldással veszi kezdetét az esemény. Az egyes színpadokat a koncertek, és az italválaszték egyaránt meghatározzák: a Bor udvarban kiváló borokkal, romkocsma hangulattal és fesztiválokról ismert zenekarok koncertjeivel; a Pezsgő téren pezsgőkülönlegességekkel, valamint gyerekkoncertekkel, továbbá popelőadókkal találkozhatunk; a könnyedebb italok kedvelői pedig a Fröccsteraszon a jazzmuzsika és a fröccsözés összefüggéseit kutathatják.

 

Az elbűvölő macskaköves utcácskában kialakított Művész utca, a kerület képző- és iparművészeinek népszerű térkiállításának és performance-ainak ad otthont. Szintén megnyitja kapuit a Gyerekliget, ahol izgalmas és tanulságos játékok között barangolhatnak a kisebb-nagyobb gyermekek.

 

A házigazda Budafok-Tétény Önkormányzata és a fesztivál szervezői minden évben újdonsággal is készülnek: idén egy új helyszínnel! A Budafoki Szomszédok Piaca, gyönyörűen kialakított csarnokkal és kellemes hangulatú Piac térrel született újjá a tavalyi év végén, és az idei évtől kapcsolódik a Fesztivál vérkeringésébe. Színpadán a Piachoz méltó széles programkínálattal találkozhatunk: világzenei produkciókkal, retró előadókkal színes és érdekes zenés előadásokkal. Innen sem hiányozhat a remek borválaszték, és a Piachoz méltó finomságok.

 

Aki vásárfiát szeretne hazavinni, annak ajánljuk a jóízű kóstoláshoz elengedhetetlen fesztiválpohár beszerzését, amely idén is megújult logóval vehető birtokba, de az 1 km-es kézműves vásársor is számos remek portékát rejteget.

 

Érdemes egész napra tervezni: a programok mindkét nap, minden helyszínen folyamatosan zajlanak… aki járt már szeptember első hétvégéjén Budafokon, minden bizonnyal a következő évben is visszatér, a kiváló hangulatot leírni úgysem lehet, át kell élni!

 

Ne feledjék, a Campona Bevásárlóközpont parkolója idén is rendelkezésre áll, és ingyenes buszjárat közlekedik a Campona Bevásárlóközpont és a Fesztivál helyszíne között!ELÉRHETŐSÉGEINK

1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43. / Telefon: +36 1 424-3000 / E-mail: info@campona.hu

NYITVA TARTÁS

Hétfő - Szombat: 10.00 - 20.00
Vasárnap: 10.00 - 19.00

MEGKÖZELÍTÉS

Nézd meg, hogy jutsz el hozzánk a legkönnyebben.